Helyi közélet

2022.05.11. 12:41

Mobilra cserélnék a térfigyelőket

Hagy némi kívánnivalót maga után a város térfigyelő kameráinak állapota, derült ki a rendőrség közbiztonsági beszámolójából. Mint elhangzott, Szentesen huszonnyolc ka­­mera figyeli a várost, ezek közül azonban csak tíz működik rendeltetésszerűen.

Nem tudni, melyik kamera működik és melyik nem. Fotó: Majzik Attila

Kiss Csaba alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy mivel a kamerák a rendőrségre vannak bekötve, ott látják az általuk rögzített képet, ezért jelezhették volna korábban is a problémát.

 Nem mondom, hogy nem tudtunk róla, hogy vannak hi­­bás kamerák, de hogy pontosan hol és melyik, arról nem kaptunk tájékoztatást 

– fogalmazott az alpolgármester. Kiss Csaba hozzátette, az elmúlt ciklusban minden évben 11 millió forint volt elkülönítve ilyen célú eszközfejlesztésre a költségvetésben, viszont a rendőrségtől nem érkezett kérés ez ügyben. 

 Jelen pillanatban már nem rendelkezünk 11 millió forint félretett pénzzel kamerák ügyében 

– jelezte az alpolgármester. 

A város tavaly öt, bárhová te­­lepíthető, mobil akciókamerát vásárolt. A tervek szerint az önkormányzat további öt ilyen kamerát szerez be, amennyiben ezt a második féléves bevételeik tükrében megengedhetik maguknak. Amennyiben el­­érik a kellő darabszámot az ilyen típusú kamerákkal, akkor fokozatosan ilyenekre cserélik majd le a mostani térfigyelő ka­­merákat. Az ezek által készített felvételeket azonban nem a rend­őrség, hanem csak a közterület-felügyelet fogja figyelni. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában