Hódmezővásárhely-Kútvölgy

2022.05.27. 19:00

Tyúkvölgynek hívják már a Kútvölgyet

Kovács Erika

Kútvölgyön a közösségi háznál tartott lakossági fórumot Benkő Zsolt önkormányzati képviselő. Fotó: Kovács Erika

A Hódmezővásárhely külterületén, Kútvölgyön élők szeretnék, ha télen az önkormányzat ledúrná a havat legalább a településrész főutcáján. Programokra is igény van, nemcsak kampányidőszakban, hanem a két választás között is – erről a csütörtöki lakossági fórumon esett szó.

A napokban, amikor bedobtam a postaládákba a lakossági fórumra szóló meghívót, körbenéztem a faluban. Minden szépen rendben van, kivéve az önkormányzat területeit, bár azt is láttam, mára a buszforduló környékén már le van vágva a fű – mondta a lakossági fórum elején Benkő Zsolt, külterületekért felelős önkormányzati képviselő.

Csak egy önkormányzati fűnyíró

Beszámolt arról is, a május elejei közgyűlésen szót emelt a város közterületei miatt. A lakosokhoz a közterületfelügyelők bedobálják a felszólítást, hogy megadott határidőig vágják le a füvet, miközben az önkormányzat a saját területét nem tartja rendben. Kiderült, Kútvölgyön három 60 év feletti közmunkás asszony van, de fűnyíró csak egy. Folyamatosan dolgozik, de nem győzi a munkát.

A fórumon szó esett a Covid-járványról is. Benkő Zsolt azt kérte, ha újabb hullám jön ősszel, aki még nem oltatta be magát, az akkor tegye meg.

Felvetette, jó lenne egy zárt Facebook csoportot létrehozni, ahol a kútvölgyiek gyorsan elérnék a településrész problémáival, a megoldásra váró feladatokkal.

Benkő Zsolt megígérte, a képviselői alapjából megújíttatja a focipálya hálóját, erre előzetesen 350 ezer forintot különített el.

Egyedi szennyvíztisztító kellene

A résztvevő lakosok több, településrész szintű problémát is felvetettek. Egy asszony arra panaszkodott, hogy a részegek, a kocsmából hazafelé menet a játszótérnél végzik el a dolgukat. Arra is panaszkodtak a kútvölgyiek, hogy vannak, akik kiengedik a jószágaikat az utcára.

Rengeteg tyúk, kakas, kacsa van az utcákon, nálunk rendszeresen leeszik a szőlőt. Odapiszkolnak a járdára, ami ott bűzlik – mondta egy lakos. Másvalaki hozzátette, a fiatalok már nem is Kútvölgynek, hanem Tyúkvölgynek nevezik a településrészt. A képviselő kérte, fotózzák le a telefonjukkal, ezt küldjék el neki, ő pedig jelzi az önkormányzat felé.

Van, ahol a járda melletti gondozatlan terület okoz problémát, máshol a szomszéd szennyvize jelent gondot. Utóbbira Benkő Zsolt szerint az lenne a megoldás, ha az önkormányzat pályázna egyedi szennyvíztisztító rendszerek kiépítésére.

Volt, nincs kukoricafesztivál

Sérelmezték a kútvölgyiek, hogy télen az önkormányzat nem dúrja le a havat a településrész főutcáján, illetve azt is, hogy a polgármester csak a kampányidőszakban volt rájuk kíváncsi. 2019-ben például még kukoricafesztivált is szervezett, de azóta nem volt semmi program, a Covid által kevésbé érintett időszakban sem. Benkő Zsolt arra ösztönözte a helyieket, a szikáncsiak példájára, szervezzenek civil szervezetet, amelyik fellendíthetné a helyi közösségi életet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában