Makó

2022.05.25. 18:10

Újra a 200 milliós csomagról

Szabó Imre

A makói testület ülése több mint 2 és fél órán át tartott. Fotó: Szabó Imre

A makói képviselő-testület szerdai ülésén újra szóba került az a 200 milliós takarékossági csomag, amit a képviselők még az előző alkalommal tárgyaltak. Az ellenzéki Mucsi Tamás még napirend előtt hozta ezt szóba.

Mint akkor beszámoltunk róla, a makói képviselő-testület május 18-iki ülésén úgy döntött, 200 millió forintot tartalékalapba helyez. Eredetileg a járdaprogramra, az utak és parkolók építésére, illetve az új hajléktalanszálló kialakítására szánták az összeget. 

A beruházások felfüggesztésére az orosz–ukrán háború keltette gazdasági bizonytalanság miatt van szükség; a pénz felhasználásáról szeptemberben, a helyi adóbevételek megérkezése után döntenek annak függvényében, miként alakulnak a város anyagi lehetőségei.

Mucsi Tamás (DK) a döntést már korábban, közösségi oldalán is kritizálta, megszorítócsomagnak nevezte és most, a testületi ülésen külön kérte a polgármestert, hogy ismertesse a csomag lényegét. Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) hangsúlyozta: ezek nem kötelező, hanem vállalt feladatok, és ez nem azt jelenti, hogy Makó ezekről a beruházásokról lemondott. 

A nagy beruházások az eredeti elképzelések szerint folynak, a tartalékalapba kerültekről pedig ősszel döntenek, figyelembe véve az időközben beérkező központi támogatásokat is. 

Az ülésen persze más témák is terítékre kerültek. A képviselők meghallgatták és elfogadták többek között a város múlt évi költségvetésének végrehajtásáról szóló, illetve a Makói Szolgáltató NZrt., az Egyesített Népjóléti Intézmény és a városgazdálkodás vezetői beszámolóját. 

Jóváhagyták a város helyi egyedi vagy utcaképi védettségű épületeinek homlokzatfelújítási támogatására kiírt pályázat eredményét is; május 2-ig 18 érvényes pályázat érkezett be, a jelentkezők között összesen 20 millió forintot osztottak szét. Ugyanekkora összeget kapott támogatásként a helyi focicsapatot működtető M-Foci Nonprofit Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában