Helyi közélet

2022.06.20. 19:35

A Bartókért énekeltek Makón

Húsz-huszonöt szülő, néhány gyerek és pedagógus gyűlt össze hétfő délután fél 6 körül a makói városházával szemben, a Kossuth-szobor lábánál, hogy dalolva tiltakozzanak a belvárosi Bartók-iskola várható bezárása ellen.

A Kossuth-szobornál énekszóval tiltakoztak a résztvevők. Fotó: Szabó Imre

A hangsúlyozottan civil, pártpolitikától mentes rendezvényen beszédek nem hangzottak el, csak dalok – a nyitány a Ha én rózsa volnék, amelyet több népdal követett.

A rendezvény két szervezője, Kalász Krisztina és Ambrus Andrea azt mondta, azért hívták össze a demonstrációt, mert nem értenek egyet a Bartók-épület bezárásával.

Nem láttunk hivatalos dokumentumot arról, hogy az épület ne lenne megfelelő állapotban. Ott volt a ballagás, a tanévzáró, így szerintünk kötelező lett volna előzetesen a szülők véleményét kikérni 

– magyarázták. Szerintük az Almási iskolaépülete messze van, a vidékiek számára még szervezett buszos szállítással is problémás a bejutás, továbbá nem alkalmas a zeneoktatásra.

 Attól is tartunk, hogy ott a Bartók több évtizedes hagyományai, a családias légkör megszűnne 

– mondták.

A demonstráció kedden és szerdán is folytatódik, ugyanott és ugyanakkor, mint hétfőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában