Helyi közélet

2022.06.02. 12:00

A jövő mérnökeit képzi a HSZC és az SZTE

A Dél-alföldi régióban élő fiatalok életkilátásainak, a piacképes szakképzettség megszerzésének támogatásáért kötött együttműködési megállapodást a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Szegedi Tudományegyetem szerda délelőtt.

T. Sz.

Közös szándék: a jövő közép- és felsőfokú végzettségű mérnökeit képzik. Fotó: Tábori Szilvia

A dokumentumot a HSZC Eötvös József Technikumban írta alá a két szervezet képviseletében Hegedűs Zoltán kancellár, Kincses Tímea főigazgató, illetve Bíró István, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar dékánja. Az intézmények képviselői egyöntetűen javítanának az általános természettudományi és műszaki ismeretterjesztés körülményein, és az iskolarendszerű képzés feltételein. Egyúttal szeretnék felkelteni a fiatalok érdeklődését a mérnöki pálya iránt. 

A párbeszéd a gazdasági környezettel különösen hangsúlyos, egyértelműen szükség van közép- és felsőfokú végzettségű mérnök szakemberekre. A beiskolázás előtt álló nyolcadik osztályosoknak az intézmények közösen kínálnának életpályamodellt, a technikusi képzésben résztvevő diákok továbbtanulását pedig megkönnyítenék – hangsúlyozta Kincses Tímea főigazgató. Hozzátette: a tervek szerint megerősítik az egyetem és a HSZC képzései közötti összhangot, egyúttal megteremtve a kreditbeszámítás lehetőségét. 

A minőségi szakemberképzés egyik fontos pillére a duális képzés. A Szegedi Tudományegyetem hatalmasat lépett előre ezen a téren, a HSZC szintén tovább szélesíti majd szakmai partnerei körét. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában