Szegedi hírek

2022.06.22. 11:24

Díjat kaptak a hitoktatók

Katekéta Te Deumot tartottak a szegedi Havas Boldogasszony-templomban. Fotó: Szeged–Csanádi Egyházmegye

Pro Catechesi-díjat vehetett át Kiss-Rigó László szeged–csanádi püspöktől az egyházmegye két hitoktatója a Havas Boldogasszony-templomban rendezett katekéta Te Deumon a napokban. A Szeged–Csanádi Egyház­megye által alapított díj Don Bosco pedagógiájának, életszentségének példáját állítja a katekéták elé. A kitüntetést Gyekiczki István Győzőné és Soczó Géza kapta. 

Gyekiczki István Győzőné szülővárosában, Gyulán kezdte óvónői hivatását. 1992-ben Szarvason, a Gyakorló Óvodában új kihívás várta: a rendszerváltozás után új, keresztény szellemiségű óvodai csoport indítása. Négy évvel később hitoktató tanító diplomát szerezett. 2016-ban a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara Mesteroktatói címmel tüntette ki. Nagy szerepet vállal az új pedagógus nemzedék nevelésében. 

Soczó Géza 1995 óta szolgál hitoktatóként. Jelenleg Gyomaendrődön és Hunyán katekéta. 1999. június 4-én villám csapott a hunyai templomba. Néhány perc múlva már égett a tető, a hatalmas lángok pedig pillanatok alatt a famennyezetbe is belecsaptak. Géza hősiesen ki­­mentette a lángok martalékából az Oltáriszentséget. Ezt követően nagy szerepe volt az új plébánia felépítésében. A Mária­társulattal és a Karitász-­tagokkal közösen évek óta táborokat szervez. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában