Szegedi hírek

2022.06.15. 12:15

Miniszteri elismeréseket kaptak az oktatók

Agrárminisztériumi elismerést vehetett át a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Technikum két oktatója. Svéda Gergely szakmai igazgatóhelyettest az erdésztechnikus-képzés területén végzett munkájáért díjazták, Kis-Rózsa Valentinának pedig az Örökös Ökoiskola cím elnyerésében nyújtott érdemeit ismerték el.

A. T. J.

Svéda Gergely igazgatóhelyettest, Csepregi Imrét és Kis-Rózsa Valentinát is díjazták. Fotó: Török János

A szegedi Kiss Ferenc Erdésze­­ti Technikum két oktatója is agrár­minisztériumi elismerésben részesült a közelmúltban. Az erdők nemzetközi napja és a Föld napja alkalmából Svéda Gergely szakmai igazgatóhelyettes vehetett át elismerést az erdésztechnikus-képzés területén végzett kimagasló színvonalú munkájáért. Kis-Rózsa Valentina lelkes és kitartó munkáját díjazta az Agrárminisztérium a környezetvédelmi világnap alkalmából, elismerve ezzel az Örökös Ökoiskola cím elnyerésében nyújtott elévülhetetlen érdemeit. 

Szigorú, de szeretik 

Csepregi Imrét, az iskola pedagógusát pedig Szeged legmenőbb tanárának választották meg a diákok, mint arról korábban már beszámoltunk. A szakmai tárgyakat – főleg erdőművelést és növénytant – oktató tanár, aki egyben tizedikes osztályfőnök is, sok évig a soproni egyetemen tanított, 2012-ben jött Szegedre. Mint mesélte, bár szigorú tanárnak tartja magát, a gyerekek mégis szeretik. 

Nincs problémás gyerek 

Már gyakorlótanárként is mindig elmagyaráztam a diákjaimnak, mi miért fontos. Azóta is azt vallom, hogy ha a tanár motivált, és nem csupán a tankönyvet olvassa fel, azt a gyerekek is értékelik. Ahogyan azt is, ha következetes, illetve ha nem osztogat büntető egyeseket – jelentette ki. Azt vallja, hogy nincs problémás gyerek, csak foglalkozni kell vele. Kemény, szigorú tanárnak tartja magát, és a diákjai is így vélekednek róla, tehát biztosan nem engedékenységével lett elfogadott és népszerű tanára iskolájának, hanem éppen ellenkezőleg. 

Gyerekcipőben 

A felnőttképzés és az okleveles erdésztechnikus-képzés területén kifejtett tevékenységemet díjazták, de én jobban örültem volna, ha mondjuk csak annyi lett volna, hogy rendesen végezte a munkáját. Mert ez az előbbi még gyerekcipőben jár nálunk, az okleveles erdésztechnikus-képzés pedig az egész országban – magyarázta Svéda Gergely szak­­mai igazgatóhelyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában