Helyi közélet

2022.06.23. 10:52

Ruhára költhetik

Szerdán délelőtt adományokat vitt a Máltai Szeretetszolgálat makói csoportjának vezetője, Kómár Mátyás az Ukrajnából érkezett menekülteknek szállást adó Lonovics sugárúti, Ma­­gyar Vöröskereszt ál­­tal fenntartott egészségügyi központ­­ba. Mint megtudtuk, az egyik nagyáruház ruhavásárlásra fordítható utalványait hozta el az itt menedékre lelt családoknak, fejenként 8000 forint értékben. 

Azoknak, akiket épp ott ta­lált a szálláson, személyesen adta át az utalványokat tartalmazó borítékokat – a többiek a karitatív szervezet munkatársaitól később fogják megkapni. A megajándékozottak egyike, a Csapról harmadmagával érkezett Szurboly Darina hálásan köszönte meg az adományt. Ők vonattal és busszal érkeztek, három hónapja vannak Makón, és nagyon elégedettek az ellátással. 

 Az utalványból a kisebb gyereknek fogunk ruhát venni, aki óvodába készül 

– mondta. 
Kómár Mátyás elmondta, most összesen ötven menekült részesült az utalványokból. Kapni fognak hasonlót azok is, akik később érkeznek a Maros-parti városba. 

A makói máltaisok persze nem csak az itt menedékre lelteket támogatják: mint beszámoltunk róla, korábban, nem sokkal a háború kitörését követően gyűjtést szerveztek, és a szeretetszolgálat országos központján keresztül Kárpátaljára juttatták az adományokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában