Helyi közélet

2022.06.14. 13:44

Tizenkettő szabadstrand várja a megyében a fürdőzőket

Összesen 12 természetes fürdőhely használatát engedélyezte az idén Csongrád-Csanád megyében a kormányhivatal. A Népegészségügyi Főosztály a vízmintavételek eredményei alapján találta fürdőzésre alkalmasnak, megfelelőnek ezeket.

delmagyar.hu

Fotó: CSCSMKH

Megnyitott a Sziksósfürdő Strand és Kemping, valamint ugyanott a naturista strand és kemping, továbbá Sándorfalván, a Nádastó Szabadidőpark, Hódmezővásárhelyen, a Sun City Szabadidőközpont,  Csongrádon, a Körös-toroki Partfürdő és az algyői szabadstrand. Június 15-től Szegeden, a Lapos Beach, a Tiszaszigeten, a Turisztikai Központ és Makón, a Maros Kalandpark Strandfürdők is megkezdik a szezont. A Mártély Holt-Tiszai, valamint a mindszenti szabadstrand és Szentesen, a Tiszai Partfürdő is néhány napon belül várják a vendégeket.

Csakis azokat a szabadstrandokat érdemes felkeresni, melynek ellenőrzött és megfelelő a vízminősége. Ellenkező esetben számos fertőzésforrásnak lehet kitéve a fürdőző, és nemcsak az egészség érdekében lehet veszélyes, tiltott helyen fürödni. A nem kijelölt szabadstrandon többek között bizonytalan a víz mélysége és sodrása is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában