Több mint 160 jármű

2022.07.24. 20:18

A motorosok voltak a főszereplői a Domaszéki falunap zárónapjának - Fotók

Több mint 160 motor vonult végig vasárnap délután Domaszék utcáin. A látványos menet után a három napos falunapi programsorozat záróeseményeként Palatinus Attila tartott stunt rider bemutatót.

Rengeteg érdeklődőt vonzott a falunapok záróeseménye, a stunt rider bemutató. Fotó: Karnok Csaba

Három napon keresztül ünnepelte Domaszék fennállásának 70. évfordulóját a hétvégén. A programsorozatból egyvalami biztosan kiderült: felvonulásokat nagyon profi módon tudnak szervezni a településen. Azok után, hogy pénteken száz traktor pöfögött végig a falun, vasárnap a motorosok lepték el az utcákat. 

Több mint 160 jármű csatlakozott a délután 4-kor kezdődő menethez, amelyben láttunk régi és új, drága és kevésbé drága modelleket is. Sokan gyerekekkel együtt motoroztak, volt, akinél az oldalkocsiban, másoknál elöl vagy hátul jutott hely a családtagoknak.

A félórás felvonulás a Petőfi utcánál ért véget, és miután a parkolóban a résztvevők elhelyeztek több száz millió forintnyi összértékű járművet, egy igazi profi is bemutatta, milyen az, amikor az ember teljesen uralni tudja a kétkerekű gépet.

Palatinus Attila rockzenével aláfestett stunt rider bemutatója teljesen megtöltötte a lezárt utca mindkét oldalát: a kordonok mentén végig álltak az érdeklődők. A magyar és nemzetközi versenyeken is kiemelkedően szereplő motoros Hondáján számtalan különleges figurát bemutatott: ment vele lábát a kormányra téve, oldalán fekve és felállva is, de hosszú ideig körözött úgy is, hogy kényelmesen hátradőlt és a kormányhoz hozzá sem ért. 

Tehetségét négykerekű quadon is bemutatta, több produkciójához pedig segítséget is kért, a nézők közül választott hölgyeket, akik élő bójaként szerepeltek attrakcióiban. A Szolnokról érkezett motoros igazi showman-ként motorja berregésével bírta tapsra rendszeresen a közönséget, amelyet félórás bemutatója végén lángoló motorral és betonra rajzolt égő nyomvonalakkal bűvölt el véglegesen. 

Ahogy a produkciót végig szakértően kommentáló Sziráki Krisztián polgármester fogalmazott, méltó zárása volt ez a falunapnak, ráadásul a rengeteg motoros igazán különleges hangulattal töltötte meg a vasárnap délutánt a település központjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában