Helyi közélet

2022.07.07. 17:38

Informatikusoknak rendeztek nyári iskolát

Megnyitotta kapuit csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem 30. Informatikai Nyári Egyeteme. Az első Képfeldolgozó Nyári Iskolát (SSIP) 1993-ban rendezték a portugál Aveiro-ban, ahol hazánkat öt hallgató képvielte. Később az SZTE lett a rendezvénysorozat helyszíne.

Munkatársunktól

Nagy Antal főszervező, az SZTE Informatikai Intézet intézetvezető-helyettese lapunknak elmondta, a tíz napig tartó nyári egyetemen 12 ország – többek között Ausztria, Irán, Franciaország, Svájc, Románia, Szerbia és Montenegro – 23 diákja vesz részt. Az iskola hibrid formában zajlik, négy hallgató online vesz részt a programokon. A diákok délelőttönként előadásokat hallgathatnak többek között az orvosi képfeldolgozásról az oktatásban és a klinikai gyakorlatban, a kulturális örökségmentésről 3D technológiával, de hallhatnak a térbeli robotlátásról is. A nemzetközi diákcsapatok arra is lehetőséget kapnak, hogy saját kutatásaikat bemutassák. Az SSIP bevett hagyománya, hogy a hallgatók projektfeladatokon dolgoznak majd, amelyeket az utolsó napon zsűri, egy oktatói bizottság értékel. – A nyári egyetem célja, hogy a képfeldolgozást népszerűsítsük a hallgatók körében. A diákok kilenc témakörből választhatnak, mint például a mosoly- vagy arcfelismerés, elfordított kártyalap felismerése – részletezte a főszervező. 

A kurzus célja a képfeldolgozás népszerűsítése a hallgatók körében. Fotó: Török János

A résztvevők az iskola végén tesztet is írnak, amelyet a szegedi egyetemen kreditpontokkal ismernek el, emellett bizonyítványt kapnak a nyári iskolán való részvételről és a sikeres vizsgáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában