Fiatalon kapcsolódott a helyi közéletbe

2022.07.17. 12:20

Kovácsné Rostás Erzsébet lett Székkutas díszpolgára

Kovács Erika

Székkutas díszpolgára több évtizede dolgozik a közösségért. Fotók: Kovács Erika

Még 2020-ban döntött úgy a székkutasi képviselő-testület, hogy díszpolgári címet adományoz Kovácsné Rostás Erzsébetnek, a Székkutasi Olvasókör elnökének. Az átadás azonban a pandémia miatt csak július 16-án este történhetett meg.

Kovácsné Rostás Erzsébet életútját Patyi Éva, a székkutasi általános iskola igazgatója ismertette.

Kovácsné Rostás Erzsébet a székkutasi tanyavilágban, Csicsatéren született. Bevallása szerint innen származik a benne lakozó nyüzsgés, az emberekért való tenni akarás – mondta.

Forrás: Kovács Erika

Kovácsné Rostás Erzsébet Hódmezővásárhelyen érettségizett, általános asszisztens, csecsemő- és gyermekgondozó végzettséget szerzett, később egészségügyi szakápoló lett. Első munkahelye a székkutasi körzeti orvosi szolgálatban volt asszisztensként, később körzeti nővérként dolgozott. A mai napig fizioterápiás asszisztensként végzi munkáját, 2015 óta, 40 év szolgálat után, már nyugdíjasként. 

Forrás: Kovács Erika

Fiatalon kapcsolódott a helyi közéletbe, részt vett az ifi klub, a néptánccsoport életében, majd az ifjúsági klub vezetője lett. Vetélkedőket, kirándulásokat, diszkókat, mozilátogatásokat, társadalmi munkákat, fásítást, dalkörös találkozókat, ünnepi műsorokat szervezett. Két ciklusban, 2006 és 2014 között önkormányzati képviselő volt. Kezdeményezésére alakult meg 2004-ben a nyugdíjasklub. Hosszú ideig vezette a kulturális kerekasztal munkáját. A Székkutasi Olvasókör 2008-as alapítása is a nevéhez fűződik. A szervezetnek a mai napig elnöke. A díszpolgári címet Szél István polgármester adta át a kitüntetettnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában