Helyi közélet

2022.07.04. 13:33

Csütörtökig lehet módosítani a felvételi sorrendet

Illusztráció: Unger Tamás / MW

Július 7-ig pótolhatják a felvételizők a még hiányzó dokumentumaikat, és eddig módosíthatják – egyetlen alkalommal – a megjelölt szakok sorrendjét a felsőoktatási felvételéli elektronikus rendszerében, az E-felvételiben.

 A jelentkezők a pontszámításhoz még szükséges dokumentumokat a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszer Dokumentumok menüpontjában tölthetik fel, és ugyanitt követhetik nyomon elbírálásukat is. Nem kell feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi bizonyítványt, illetve tanúsítványt (így a 2022. május-júniusi érettségi eredményeket tartalmazókat sem), a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat, illetve a 2006. február 1. után szerzett magyar oklevelet. 

Ezek adatait az Oktatási Hivatal az elektronikus közhiteles nyilvántartásokból veszi át. Ha a felvételiző a jelentkezés után szerezte meg nyelvvizsgáját, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnia. Az idei érettségi eredmények pedig folyamatosan érkeznek meg a központi felvételi nyilvántartásba. A személyes adatok változását szintén július 7-ig jelezhetik a felvételizők az E-felvételi Személyes adatok menüpontjában. A 2022 szeptemberében induló képzések ponthatárait várhatóan július 21-én hirdetik ki, és elsőként a felvi.hu honlapon lesznek elérhetők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában