Helyi közélet

2022.07.01. 12:27

Örömzenélnek egy héten keresztül a fiatalok

Majdnem 60 gyerek tanult hangszeres zenét egy héten keresztül a STAMI táborában. Az immár 16 éve Sándorfalván zajló nyári programon a fiatalok igazi örömzenéléssel tölthetik szabadidejüket, ugyanakkor az intenzív oktatásnak köszönhetően sokat is fejlődhetnek.

Timár Kriszta

Az egyéni óráknak köszönhetően sokat fejlődhetnek a gyerekek az egy hét alatt. Fotó: Karnok Csaba

SándorfalvaA héten zajlott a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola zenei tábora, amelyet immár 16. alkalommal szerveztek meg a kisvárosban. Majdnem 60 gyerek töltötte az iskolaépületben szabadidejét, és a rettenetes hőség ellenére is lelkesen gyakoroltak a tantermekben választott hangszereiken. 

 A legnépszerűbb idén a gitár, de vonósok is többen jöttek, mint máskor 

– mesélte Kaszás László táborvezető. Szinte minden résztvevő zeneiskolai előtanulmányokkal rendelkezik, a táborban azonban ez nem feltétel. Vannak például óvodások is, ők itt választják ki, milyen hangszeren akarnak majd zenélni. De azoknak is lehetőségük van új vizekre evezni, akik már letették a voksukat egy hangszer mellett. Így tett például a 9 éves Juhász Vince is, aki zongorával kezdett, idén azonban már gitározni tanul Nagy Ádámtól. 

 A zongorát meguntam 

– magyarázta mosolyogva. A 11 éves Juhász Izabella viszont nem un semmit, ő azért zenél több hangszeren, mert mindegyik tetszik neki. 

 Zongorázok, gitározok, énekelek és dobolok 

– sorolta az immár hatodjára itt táborozó kislány, aki mindettől függetlenül még nem biztos benne, hogy zenész akar lenni. 

Érdekel a bűnügyi helyszínelés és a balett is 

– árulta el. 

Az biztos, hogy itt senkit nem kell noszogatni a gyakorlásra. Az egyéni órák mellett délutánonként az itt alakuló együttesek külön is próbálnak, így lényegében egész nap zenél mindenki. Kivéve a legkisebbeket, nekik kézműves-foglalkozásokat is tartanak. Bár láttunk például egy kisfiút, aki batikolás helyett is inkább a dobverőkkel mászkált, ütögetve mindent, ami a keze ügyébe került. Az egész hetes munka eredményét pedig ma be is mutathatják, ugyanis nyilvános koncerttel zárják a tábort. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában