Gyűjtés indult a mentőknek

2022.07.24. 11:00

Tömeges baleseti táskákat, valamint láthatósági mellényeket vennének

Tömeges baleseti táskákra és láthatósági mellényekre gyűjt az Országos Mentőszolgálat Alapítvány. A csaknem 5 millió forint értékű eszközök beszerzését online és offline adományokkal is lehet segíteni.

Archív fotó: Donka Ferenc

Sok sérülttel járó balesetek során nagy hasznát veszik a mentők az úgynevezett tömeges baleseti táskáknak. Ezekben olyan eszközöket tartanak, amelyek könnyebbé és átláthatóbbá teszik a helyszíni munkát – például vízálló betegdokumentációs lapokat, karszalagokat, segédleteket.

Ilyet használtak idén áprilisban a mindszenti tragédiánál is, amelynél egy kisteherautó motorvonattal ütközött. A balesetben az elé hajtó jármű miatt a vonat csaknem 100 métert siklott, majd az oldalára borult, öten meghaltak, tizennyolcan megsérültek. 

 A gyors reakció, a speciális eszközök és a nagyfokú szervezettség eredményeként minden sérült a lehető leghamarabb szakszerű ellátást kapott, a kárhelyparancsnok négy kórházat bevonva szervezte meg a szállításokat. A koponyasérültet helikopter vitte Kecskemétre 

– idézte fel a történteket Börcsök Zoltán mentőtiszt.

Hogy az ennél az esetnél is használt speciális táskák a mentők számára folyamatosan rendelkezésre álljanak,  Országos Mentőszolgálat közhasznú segítője, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány offline és online adománygyűjtő akciót indított. Összesen 4,87 millió forint értékben szeretnének beszerezni kárhelyparancsnoki táskákat és nagy tételben láthatósági mellényeket, amelyek az ország számos mentőállomásán jelentenek majd további segítséget a mentőknek. Online adományozásra a mentoalapitvany.hu oldalon van lehetőség. A támogatókat 10 százalékos Babaszafari kuponnal, valamint egy letölthető Nyári elsősegély kisokossal is megajándékozzák.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában