Szegedi hírek

2022.08.02. 19:30

Egy hónapja áll majdnem az út közepén egy kocsi Szeged határában

Nagyjából egy hónapja áll egy elhagyott kisteherautó Szeged határában, a nagybani piac magasságában. A kocsi ugyan forgalom elől elzárt területen, de mégiscsak az úttesten áll. Biztosan nemcsak nekünk tűnt fel, hanem a hatóságoknak is, mégsem tett eddig senki semmit.

S.Z.

Az üzemanyagot már kiszívták az elhagyott kocsiból. Fotó: Török János

Fotó: Török János

Szegeden, az E75-ös főúton hagytak nagyjából egy hónapja egy kisteherautót, amivel azóta a kutya sem foglalkozik. A kocsi a nagybani piac magasságában, vagyis kicsit visszább, a Szeged városjelző tábla mögött áll. 

Egy élelmes Facebook felhasználó kiderítette róla, hogy Hollandiából származik, 2005-ben hozták Magyarországra. A műszakija 3 hónapja lejárt, és 225 ezer 093 kilométer volt benne.

Szóval, valószínűleg egy romhalmaz áll az úttesten, ahol hatalmas a forgalom nap mint nap. Megpróbáltuk kideríteni, hogy kinek kellene elszállítania a kocsit. Mivel Szeged közigazgatási határán kívül van, ezért a Szegedi Közlekedési Kft-nek semmi köze hozzá. A rendőrségen valami hasonlót válaszoltak, azzal, hogy keressük az SZKT-t, vagy a Közutat, és végül az utóbbi cég volt a nyerő, vagyis ők tisztában vannak azzal, hogy ilyen esetekben mit kell csinálni.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője alig egy óra múlva válaszolt a levelünkre. Azt írta, hogy ha a kollégái közterületen, tartósan elhagyott járművel találkoznak és az a forgalombiztonságra veszélyt jelent, kúpozással, táblázással biztosítják a helyszínt és hívják fel a közlekedők figyelmét. Gyorsforgalmi útszakaszokon ezeket a járműveket el is szállíthatják, engedi nekik a jogszabály. Nem gyorsforgalmi útszakaszok viszont – ilyenen áll az autó – már nem ők az illetékesek, de megteszik, amit lehet.

„Kollégáink a vonatkozó jogszabály alapján értesítik a rendőrséget, ők szólíthatják fel a jármű tulajdonosát vagy gondoskodhatnak a jármű elszállításáról. Az esetről kollégáink a rendőrséget tájékoztatják, további intézkedéseket ők tehetnek majd.”

Vagyis maradt az, hogy a rendőröknek kellene intézkednie. Először előkeríteni a tulajdonost, ha pedig nincs meg, akkor szólni egy autómentőnek, hogy vigye onnan a gépkocsit. Ha másért nem, mert az autó miatt már kisebb bűncselekmény is történhetett: valakik kiszívták belőle az üzemanyagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában