Helyi közélet

2022.08.13. 19:50

Favágóversenyt is rendeztek Fábiánsebestyénen - Fotók

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Az önkormányzat által szervezett Fábiánsebestyéni Falufesztivál hagyományos programja a favágóverseny, amelyet szombaton rendeztek meg. Idén négy férfi nevezett a megmérettetésre, akiknek többek között fejszével kellett kettévágni egy legalább 25 centi átmérőjű farönköt, majd „korongoztak”, vagyis láncfűrésszel szeleteket vágtak a fából. A leginkább várt versenyszám a farönk futás volt. 

Egy vízzel teli árokban három farönk úszott. Azokon kellett volna a versenyzőknek végigfutniuk, ám a fejenkénti három próba rendszerint úgy végződött, hogy a favágók belepottyantak a vizesárokba, ki előbb, ki utóbb – a kifröccsenő vízből persze a közönség is kapott, de ezt senki sem bánta.
A háromnapos falufesztiválon számos program várta és várja a fábiánsebestyénieket. Pénteken Kaczor Feri volt a sztárvendég, szombat este 21 órától a Seres Brothers lesz, vasárnap pedig 20 órától a Bon Bon együttes. 22 órakor tűzijátékkal zárul a program.
A Borostyán klub idén is szervezett jótékonysági tyúkláb és palacsintasütést, ezúttal a Jókai utcai játszótér felújítására gyűjtenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában