Folytatódik a városszépítő akció

2022.08.31. 08:40

Gallyaznak és takarítanak Szeged több utcájában

A parkolósávokat és a csapadékelvezetést biztosító víznyelőket is kitakarították a hétvégén a Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. munkatársai, akik a Szegedi Közlekedési Társasággal és a Szegedi Vízmű Zrt.-vel közösen tartottak közcélú, városszépítő akciót. A munka folytatódik, most gallyazást végeznek.

Kiss Anna

Nagytakarítás kezdődött a hétvégén a Jósika, a Török, az Attila és a Gutenberg utcában is, a munkát a Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. a Szegedi Közlekedési Társasággal és a Szegedi Vízmű Zrt.-vel közösen végezte el. A munka még nem ért véget, jelenleg a Gogol utcában gallyaznak a szakemberek.

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. vezetője lapunknak elmondta, hogy szombaton kézi erővel, lombfúvókkal és négy munkagéppel a parkolókat, az útpadkákat és a csapadékelvezetést biztosító víznyelőket takarították ki, főként falevelekkel voltak ezek telítődve. Összesen 6,2 tonna hulladék gyűlt össze. A járdák és a zöldterület takarítását is ez időre átvállalták az ingatlantulajdonosoktól – tette hozzá.

 

Azt is mondta, hogy a munkájukat azonban jelentősen megnehezítették az autósok, ugyanis hiába kérték tőlük napokkal korábban táblákon keresztül, hogy ne parkoljanak az említett utcák érintett szakaszain, sokan ezt figyelmen kívül hagyták, sőt a KRESZ-táblákat illegálisan arrébb helyezték. Felháborító, hogy egyes autósok a munka közben keresetlen szavakkal illették a gépkezelőket, dolgozókat, holott be sem hajthattak volna a munkaterületre – emelte ki Makrai László.

Megjegyezte, voltak olyan járművek, amelyeket el is szállított a Szegedi Közlekedési Társaság, azonban az összesre nem volt kapacitásuk, ezért több autót kerülgetve kellett a takarítást elvégezniük. Jelezte, mindemellett forgalomkorlátozás és terelés is volt, ezért köszönik az arra járók türelmét és együttműködését.

Kérdésünkre elárulta, a következő napokban, hetekben folytatódik a közcélú, városszépítő akció. Többek közt a Hajnóczy és a Gogol utcában, ahol fanyesés zajlik és takarítás is lesz. Továbbá a tervek szerint a Bocskai utcában és annak környékén is gondoskodnak majd a tisztaságról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában