Az ásotthalmi Bedőben már beindult az élet

2022.08.25. 12:30

Pótbeiratkozás és javítóvizsga mellett országos versenyre készülnek a diákok - Galéria

Bár még majdnem egy hét van tanévkezdésig, az ásotthalmi Bedő Albert erdészeti iskolában hétfőn beindult az élet. A javítóvizsgák mellett pótbeiratkozás zajlik, az iskola csapata pedig az 50. Országos Elsősegélynyújtó Versenyre készül.

Arany T. János

Hétfőn már megkezdődött az élet az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskolában. Az oktató kollégák értekezleten vettek részt, a tanév előkészítésével kapcsolatos feladatokat osztottuk szét. A háttérben zajlanak azok a munkák, amelyek szükségesek a következő tanév sikeres indításához

 – mondta Andrésiné Ambrus Ildikó, az iskola igazgatója.

A Bedőben kedden a Homokháti Vándortábor 51 diákját látták vendégül, szerdán nyugdíjascsoport látogatott el hozzájuk. Iskolai események is zajlanak: javítóvizsgákra kerül sor. Az igazgatónő hozzátette, szerencsére ebben az évben kevesebben buktak meg mint az elmúlt években, de azért négy bizottság van tantárgyak szerint csoportosítva. A pótbeíratkozások is most történnek. Vannak, akik nyáron jelentkeztek a pótfelvételi-eljárás során, másrészt akadnak olyanok, akik most vannak túl az általános iskolás javítóvizsgákon, ezért júniusban még nem tudtak beiratkozni.

Az igazgatói iroda titkárságán csütörtökön délelőtt egymásnak adták a kilincset a beiratkozó diákok és szüleik. A zentai Báló Krisztián azt mondta, már nyolcadikos korában az volt a terve, hogy ide jön tanulni, de aztán előbb Csókán a Vegyészeti-Élelmiszeripari Középiskolában hentes végzettséget szerzett. Most, hogy ez megvan, úgy döntött megvalósítja gyerekkori álmát.

Májusban a Bedőben rendezték meg az 50. Országos Elsősegélynyújtó Verseny megyei fordulóját, amin középiskolás korosztályban az iskola csapat nyert, így ők ők képviselik Csongrád-Csanád megyét a két hét múlva megrendezendő országos döntőn Budapesten. A csapat tagjai – Bátyity Márk, Dózsai Benjamin, Kovács Ábel Dávid, Radics Dániel és Varga Fruzsina – szerdán visszaköltöztek a kollégiumba és megkezdték a felkészülést. A diákok a nyári szünet utolsó napjait feláldozva jöttek vissza az iskolába. A fiatalok azt mondták, egyelőre vissza kell rázódniuk, mert a nyáron nem igazán foglalkoztak az elsősegéllyel. Ez a néhány nap a csapatépítésről is szól. Tanáruk, Domokos József 2008 óta húsz csapatot készített fel a versenyre. Azt mondta, az ötvenedik, jubileumi versenyen biztos kitesznek magukért a szervezők és nem lesz könnyű megmérettetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában