Szegedi hírek

2022.08.06. 08:40

Szokás szerint bedugultak a határátkelők

S.Z.

Fotó: Mirkó István

Ahogy közeledik a hétvége, egyre hosszabb a várakozási idő a megyei határátkelőkön. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy ez a szabadságukról visszatérő Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások és a nyaralók miatt van így. Tegnap már délelőtt négy órát kellett várniuk a Szerbiából személygépkocsival érkezőknek a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalán. Az autópálya-átkelőn, a kilépő oldalon és mindkét irányban az autóbuszoknak is egy órát kellett várniuk az átjutásig. Szintén egy-egy órát kellett várakozniuk a röszkei közúti határátkelőhelyen az autóval Szerbiából érkezőknek és az oda utazóknak.

Az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen, amely pénteken, szombaton és vasárnap 7 és 22 óra között működik augusztus végéig a belépő oldalon kétórás volt a várakozás, és ez várható egész hétvégén is. A rendőrség úgy próbálja gyorsítani a határátlépést, hogy péntektől vasárnapig mindenki használhatja az ásotthalmi átkelőt. Aki Szerbiába menne, annak a rendőrök azt ajánlják, hogy válasszák a tiszaszigeti vagy a kübekházi közúti határátkelőhelyet, amik 7 és 19 óra között tartanak nyitva.

Nem jobb a helyzet Románia felé sem. A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen mindkét irányban egy órát kellett várakozniuk az autósoknak, tegnap, ahogy a Romániából érkező autóbuszoknak is. Szintén egyórás a várakozása volt a személygépkocsiknak és buszoknak a nagylaki közúti határátkelőhely belépő oldalán.Az autósok itt választhatják az egész nap üzemelő kiszombori közúti határátkelőhelyet, ahol nincs jelentősebb várakozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában