Tehetség, akarat és odaadás

2022.09.01. 10:55

448 tanuló vágott bele a tanévbe Algyőn, a köznevelési helyettes államtitkárral nyitották meg az évet - fotók

Kiss Anna

A köznevelésért felelős helyettes államtitkár is az algyői évnyitón járt. Fotó: Kiss Anna

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában is elkezdődött a tanév csütörtökön. Az évnyitón részt vett Kisfaludy László köznevelésért felelős helyettes államtitkár is, aki arról beszélt, hogy bármelyik fiatalból lehet olyan példakép, mint az intézmény névadója, Fehér Ignác, de mindannyian válhatnak olyan jó sportolókká is, mint Kotormán Attila egykori kézilabdázó. Megjegyezte, azonban az álmok valóra váltásához sokat kell tenni, és fontos a tehetség, de az akarat és a folyamatos odaadás még fontosabb.

Kisfaludy László a pedagógusokhoz szólva azt mondta, mindannyiuk helytállása elismerésre méltó, a kiváló tevékenységüket pedig jól mutatja a tavalyi országos kompetenciamérés eredménye, hiszen a koronavírus előtti évek szintjén tudtak maradni, miközben Európa számos országában visszaestek a tanulmányi eredmények.

Az ünnepségen Gondáné Pál Ildikó intézményvezető hangsúlyozta, 448 tanulóval, 20 osztállyal kezdik meg a 183 napos napévet, amely tele lesz értékteremtő, környezetvédelmi, egészségmegőrző, sport és kulturális programokkal. Jelezte, a nyár során új pedagógusok érkeztek az iskolába, valamint szeptembertől új sportágban, a floorball-ban próbálhatják ki magukat a fiatalok.

Közölte, a nyár során felújítás is kezdődött az iskolában 104 millió forint kormányzati támogatással, ezek a munkálatok hamarosan lezárulnak. Az elmúlt hónapokban ökoteraszt alakítottak ki, projektorokat vásároltak, rekreációs teret hoztak létre, valamint energetikai korszerűsítést is végeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában