Nekrológ

2022.09.21. 19:44

A Tisza Volán SC is búcsúzik Lukács Jánostól

Delmagyar.hu

Fotó: Gyenes Kálmán

Ahogy portálunk is beszámolt róla, életének 68. évében elhunyt Lukács János rendőr vezérőrnagy: gyászol a rendőrség és a sporttársadalom egyaránt. Búcsúzik az egykori játékostól és elnökségi tagtól a Tisza Volán SC is, nekrológjukat az alábbiakban közöljük. 

"DR. LUKÁCS JÁNOS 1954-2022

A Szegedi Volán SC 1976-ban igazolta le az akkori magyar bajnok Debreceni Dózsa csapatától Lukács Jánost. Csapatunkban 1984-ig játszott és ezalatt háromszor magyar kupagyőztes lett, a bajnokságban pedig egy bronz- és egy ezüstérmet szerzett. Igazi csapatjátékos volt, kőkemény védő, de IGAZ ember is volt, amit az élete hátralévő részében maximálisan bizonyított is!

A későbbiek során 1990 és 2004 között a Tisza Volán SC elnökségi tagjaként segítette a munkánkat, a csapatot.

Minden idők tiszta magyar szegedi csapatában szerepeltek vele együtt, Buday Ferenc, Lele Ambrus, Noel József, Baráth János, Várhegyi Ferenc, Oláh Béla, Dobó Károly, Tamás Sándor, Lesti István, Hubai János, Bartalos Zoltán, Farkas József, Oláh Zoltán, Barabás János.

Vezérőrnagyi rendfokozatig vitte a rendőrség állományában, végigjárva a lépcsőfokokat egészen a főkapitányi beosztásig, amit 20 éven át vitt, megszakítás nélkül.

Így Ő elmondhatja Magáról, hogy „Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitemet megtartottam”

Nyugodj békében, LUKSZI, mi sosem feledünk!

Kővári Árpád, a Tisza Volán elnöke"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában