Parkosításra is marad hely

2022.09.13. 08:20

Épül az új piac Nagymágocson

delmagyar.hu

fotó: googlemaps

Elindult a Nagymágocsi Termelői Piac építése, melynek helyszíne a Petőfi-térnek a polgármesteri hivatal felőli része. A régi piactér a Kossuth utca és a Szentesi út kereszteződésében a település életében jó döntés, és meghatározó dolog volt. A funkcióját jól ellátta, de ma már megváltoztak a vásárlók és az árusítók igényei is

 - számolt be oldalán Szebellédi Endre polgármester. 
Számos lakossági jelzés érkezett a piacüzemeltetés esetében a kivilágítás hiányával, a nehézkes parkolással kapcsolatban. Problémaként merült fel a mosdóhelyiségek részleges hiánya a mozgáskorlátozott személyek számára leginkább. A piacon tartózkodók számára problémát jelentett az eső, a szél, és a hideg, mivel nem állt rendelkezésre zárt épületrész.  A most épülő piacépület elárusító helyei zárhatóak és fűtésre alkalmasak lesznek. Rendelkezésre fog állni külön női, férfi, mozgáskorlátozottak számára mosdóhelyiség. Az áramszükséglet napelemmel kerül megtermelésre. A fedett épület alkalmas lesz egyéb rendezvény megtartására is - írja.

A Petőfi-tér kis területét „foglalja” el a piactér, így alkalmas marad a parkosításra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában