Szegedi hírek

2022.09.24. 18:25

Gyerekeket emeltek a magasba

Ötödik alkalommal rendezték meg az országos gyerekemelési rekordkísérletet szombaton a Szent-Györgyi Albert Agóra Rendezvényközpontban.

Munkatársunktól

A szombati gyerekemelés és az egész napos program célja, hogy megmutassák, a gyerek a legnagyobb érték, a boldogság forrása, mert családban élni jó. Fotó: Török János

A türelmetlen szülők és a lelkes gyerekek már a 11 órás időpont előtt elkezdtek gyülekezni az Agóra aulájában, majd odakint a visszaszámlálás után történt meg a levegőbe emelés. Néhány évvel ezelőtt még csak alig tucatnyi szülő gyűlt össze a Dugonics téren, szombaton viszont jelentős tömeg alakult ki az épület bejáratánál. 

A Szegedi Tudományegyetem IKIKK Társadalmi Felelősségvállalás Kompetencia Központ részvételével rendezte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a programot. Egész nap várták a kisgyermekes családokat. A kezdeményezésen évente több tízezren vesznek részt az ország számos településén és a határon túl is családi napok, gyerekrendezvények keretében, ahol egyszerre emelik magasba gyerekeiket a szüleik. 

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom arra törekedett, hogy idén is megmutassa, a gyerek a legnagyobb érték, a boldogság forrása, mert családban élni jó! A szegedi program idén a lovagok, hercegnők világába invitálta a családokat, fiatalok korhű ruhában szórakoztatták  a gyerekeket és szüleiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában