Péntektől vasárnapig

2022.09.02. 21:02

Három napon át ünnepelnek a deszkiek

Kiss Anna

Díjazták a kiváló deszkieket a Falunapok megnyitóján. Fotó: Karnok Csaba

Huszonhetedik alkalommal tartanak péntektől vasárnapig falunapokat Deszken, melynek nyitóünnepségét pénteken tartották meg a faluházban, ahol Király László polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kiemelte, egy falunapra való felkészülés mindig hosszú időt vesz igénybe, azonban sosem az apróságok fontosak egy ilyen eseményen, hanem az, hogy ha körbenéz az ember, akkor látja azokat, akikkel egész évben egy hatalmas csodát tudnak létrehozni.

Beszélt arról is, hogy az elmúlt egy év során 825 millió forint érkezett a település fejlesztésére, így már megújulhatott a csapadékvíz-elvezető rendszerük, míg a jövőben táncházat építenek, fejlesztik a sportközpontot, az utakat és a kerékpárutat is.

A pénteki ünnepségen dicsérő oklevelet kaptak a tehetséges deszki sportolók: Beznoszka Anita és Beznoszka Dávid a versenytáncban, míg Hevesi Linett és Hevesi Zoé a görkorcsolya sportágban elért kiemelkedő eredményeiért. Továbbá a képviselő-testület Közművelődési díjat adományozott Dunai Péternek, a Bánát Táncegyüttes gyerek és utánpótlás csoport vezetőjének és a Tiszavirág Néptáncegyesületnek.

Emellett Vállalkozói díjat vehetett át Tóth László, továbbá Kiss-Hanzsa Eugénia, a Kis Csillag Közhasznú Alapítvány vezetője Közösségi munkavégzésért díjban részesült, míg Szabóné Sarkadi Szilvia, a Deszki Település-üzemeltetési Nonprofit Kft. vezetője és Arany Lászlóné, a polgármesteri hivatal pénzügyi csoportjának korábbi vezetője Deszk Községért díjat kapott.

Köszöntötték a település legfiatalabb lakóját, Babó Martin Szilárdot is, aki augusztus 26-án látta meg a napvilágot. Természetesen az idősek sem maradtak ki a sorból, üdvözölték Deszk legidősebb hölgyét, a 95 éves Batki Imrénét, valamint a község legidősebb férfiját, a 96 éves Vas Józsefet. Mindemellett pedig a nyugdíjba vonulóknak is köszönetet mondtak, Bernuláné Kozma Ildikónak, a Móra Ferenc Csicsergő Óvoda nyugdíjba vonuló pedagógiai asszisztensének és Zórity Dusicának, a Nikola Tesla Szerb Iskola nyugdíjba vonuló vezetőjének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában