Közlekedés

2022.09.26. 10:52

Használatba vették az autósok a Szarvas-Szentes összekötő szakaszát

Megújult a Szarvas és Szentes közötti mellékút 4,65 kilométeres szakasza, amely az M44-es autóút elérésében is fontos szerepet játszik.

delmagyar.hu

Fotó: Magyar Építők

A munkálatok során teljes körű, átfogó felújítást végeztek a szakemberek. 2800 négyzetméteren felmarták a burkolatot, mintegy 5300 tonna aszfaltot használtak fel a kiegyenlítő réteg beépítésekor és 2800 tonnányi aszfaltot dolgoztak be a kopórétegbe. - olvasható a Magyar Közút Nonprofit Kft. közleményében. 

Egyes helyeken pályaszerkezet cserét is végeztek, ahol 70 centiméter vastagságig bontották vissza az utat, majd azt építették vissza és erősítették meg mintegy 2600 négyzetméteren. 9460 négyzetméteren végeztek padkafeltöltést, 6700 méter hosszon ároktisztítást és profilrendezést, valamint 255 méter hosszban burkolt rázópadka építést előregyártott elemekből. Közel 5000 négyzetméteren bozót- és cserjeirtást is végeztek a szakemberek, illetve 3 pár buszöböl elbontásáról és újjáépítéséről is gondoskodtak, ahová új peronok is készültek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában