Nem gazdaságos

2022.09.28. 17:30

Nem lesz meleg vizes medence a Tiszavirágban

Hétfőtől nem lesz meleg vizes medence a Tiszavirág uszodában, mert annak szabadtéri része miatt azt nem gazdaságos fűteni. Egyéb takarékossági intézkedésekről egyelőre nem született döntés. Iskolai úszás viszont több iskolában már nincs.

T. K.

Hétfőtől nem működik a meleg vizes medence a Tiszavirágban. Fotó: Sándor Judit/MW

Fotó: Sandor Judit

 

Jövő héttől nem üzemel a meleg vizes medence a Tiszavirág Uszodában – erről feliratokon tájékoztatják a vendégeket. Kérdésünkre Nagy Katalin, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetője elmondta, mivel a medence egy része kültéren található, annak a „kiúszós” része miatt teljes mértékben kitett az időjárás hatásainak. 

A medence vizének fűtésével a környezetet melegítjük. A medence külső és belső víztömege egymástól nem választható el, a két rész külön nem üzemeltethető, ezért annak fűtését szüneteltetjük, igénybevétele nem lehetséges október 3-tól 

– mondta.

Korábban az a hír is elterjedt, hogy a szaunákat sem működtetik majd, ezt azonban az ügyvezető cáfolta. 

Sőt október 1-2 között csatlakoztunk a szaunázók hétvégéje programsorozathoz, melyre szaunaszeánszokkal és meglepetésekkel várjuk vendégeinket. A szaunák és a wellness részleg ezt követően is változatlanul használható lesz

 – hangsúlyozta. Nem zár be a Városi Sportuszoda sem, a sátrat hamarosan felteszik, hogy téliesítsék. Korábban megírtuk: a Sport és Fürdők tájékoztatása szerint az iskolai úszásoktatás sem áll le, ez a kijelentés azonban sokakban indulatot váltott ki. Szerkesztőségünket ugyanis több szülő is megkereste és jelezte: náluk már lemondták az uszodai tanórákat annak ellenére is, hogy annak árát befizették és a szükséges felszereléseket megvásárolták. Ez egyébként nincs minden intézményben így, van, ahol továbbra is viszik a gyerekeket úszni. Megkérdeztük Plesovszkiné Ujfaluczki Judit szegedi tankerületi vezetőt, tankerületi döntés volt-e az úszásoktatás leállítása és ha igen, mi volt az oka. 

A jelenlegi háborús energiaválság mindenhol érezteti hatását, így a nagy energiafelvételt igénylő uszodák, fürdők többsége is teljesen vagy részlegesen szünetelteti működését. A működését fenntartó kevés számú uszodai létesítmény viszont szolgáltatását sokszoros áron biztosítja. A Szegedi Tankerületi Központ tanulóinak a későbbiekben átütemezve lehetősége lesz bepótolni az úszásórákat.

- mondta el Plesovszkiné Ujfaluczki Judit.

Ismét rákérdeztünk a Szegedi Sport és Fürdőknél, született-e döntés további takarékossági intézkedésekről. Nagy Katalin ezzel kapcsolatosan azt mondta, a sportlétesítményekben lehetséges energiatakarékossági intézkedéseket a tulajdonossal vizsgálják, melyekről döntés esetén tájékoztatást fognak adni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában