Fejlesztés

2022.10.04. 15:28

Aszfaltos utat kapott Munkástelep

Régi álom valósult meg Pusztaszeren.

I.P.

A pusztaszeri Munkástelepen már aszfaltos úton is közlekedhetnek a lakosok. Fotó: Imre Péter

Egyesek úgy vélekednek, Munkástelepet mostohagyerekként kezeli az önkormányzat, pedig nem. Magam is éltem ott négy évig, figyelünk rá és a lehetőségekhez képest folyamatosan fejlesztjük, igyekszünk az ottaniak kedvében járni 

– kezdte beszélgetésünket Máté Gábor, Pusztaszer polgármestere. Azzal folytatta, régi álom valósult meg azzal, hogy a buszfordulótól a boltig leaszfaltozhatták az egykori földutat. Korábban megoldották a csapadékvíz elvezetését, a járdákat szakaszosan rendbe teszik, fedett buszvárót építettek, amely később napelemes világítást is kapott.

Az aszfaltozásra 20 millió forintot nyertek pályázaton a Belügyminisztériumtól, a teljes büdzséhez még 3 milliós önerő járult. A polgármester szerint is jó, egymást segítő közösséget alkotó munkástelepiek nyártól már jó minőségű úton közlekedhetnek a buszmegálló és a bolt, valamint a Kisfüstös névre keresztelt kocsma között. Ez a beruházás már nagyon hiányzott a helyieknek. Tervezik még további utcák portalanítását, útalap kialakítását, például azét, ahol az egykori iskola állt, amely a boltival párhuzamos.

Nagyon sokat jelent számomra is az új út

 – jelentette ki Harkai Péterné Mária, az italbolt pultosa, egyben bolti eladó. 

Naponta kétszer teszem meg az utat a falutól a telepig, és nem rázódik szét az autóm. Az aszfaltos út átadása, nyugodtan állíthatom, nagy esemény volt Munkástelepen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában