Zárás

2022.10.14. 15:37

Az energiaválság miatt három megyei kormányablak zár be ideiglenesen

A mindszenti, a sándorfalvi valamint Szegeden a Szőregi úti CBA NOVA bevásárlóközpontban működő kormányablakok energiatakarékossági okból átmenetileg bezárnak november 2-án.

delmagyar.hu

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 Várhatóan jövő márciusig nem lehet majd ezekben a hivatalokban ügyet intézni – derült ki a Kormanyablak.hu tájékoztatásából. A portál felhívta a figyelmet, hogy bármely másik nyitva tartó kormányablakot felkereshetik az ügyfelek, illetve a Magyarorszag.hu oldalon számos ügyben van lehetősége online ügyintézésre - írja a promenad24.hu.

A Miniszterelnökség a napokban közölte, hogy 2022. november 2. és 2023. március 17. között a kisebb forgalmú hivatalokat átmenetileg bezárják az orosz-ukrán háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt elszabadult energiaárak miatt, azt viszont megígérték, hogy minden járásban és kerületben legalább egyet meghagynak.

“A szomszédunkban dúló háború és a brüsszeli szankciók energiaválságot okoztak. A sokszorosára megnövekedett energiaárak miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél, ezért 2022. november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes, kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás” – írta a Miniszterelnökség. Hozzátették, mintegy 280 kormányablak és okmányiroda november és március között is elérhető lesz, illetve azt is ígérik, hogy minden járásban és fővárosi kerületben legalább egy nyitva tart majd. “Az érintett hivatalok munkatársai másik szervezeti egységekben látják el feladataikat” – emelték ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában