Mindszent

2022.10.13. 20:40

Demonstrálnak az idősek otthonáért

Az otthonnak jelenleg 20 lakója van.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Félreértés, hogy a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás szeretné bezáratni ezt a mindszenti idősek otthonát – mondta a csütörtök délutánra, a mindszenti művelődési házba szervezett lakossági fórumon Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. A rendezvényre meghívást kapott Zsótér Károly, Mindszent első embere is, aki a kezdés előtt mondta le a részvételét. Márki-Zay elmondta, az otthonnak jelenleg 20 lakója van, az intézmények 2023 végig szól van ideiglenes működési engedélye. Az épület az előírások szerinti feltételeknek nem felel meg, a felújításához nagyon sok pénzre lenne szükség.

Valószínű, hogy az ideiglenes engedélyt, ha csak nem jön valamilyen jó befektetés, nem hosszabbítják meg – fogalmazott. Felajánlotta, ha a mindszentiek úgy döntenek, hogy még egy évig maradjanak a régi helyükön az idősek, akkor Vásárhely úgy segít, hogy jövő szeptembertől nem töltik fel az üres helyeket a Kovács-Küry Időskorúak Otthonában és 2024 januárjától be tudják fogadni a mindszenti időseket. Felajánlotta, hogy ha valóban pénzügyi okokból szeretné a mindszenti önkormányzat ideiglenesen elköltöztetni a lakókat, akkor 100 ezer forinttal hozzájárul a forrás előteremtéséhez, és segít további támogatókat is keresni.

Jancsovics Attila, a fórum szervezője bejelentette, a jövő csütörtökön 15 órakor demonstrációt szervez a városháza elé annak érdekében, hogy a mindszenti testület vonja vissza a döntését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában