Fejlesztés

2022.10.12. 16:40

Hétszázmillió a bordányi kerékpárútra

A Bordányt Zsombóval és a Bordányt Zákányszékkel összekötő kerékpárutak fejlesztését régóta tervezi az önkormányzat.

Munkatársunktól

Jelentés fejlődés előtt áll a bordányi kerékpárút-hálózat. A következő lépés a belterületi szakaszok bővítése lesz. Archív Fotó: Karnok Csaba

A Széchenyi Terv Plusz pályázat kiírására mindkét tervet benyújtották. Mint arról a bordany.com önkormányzati hírportál beszámolt, a hírt, a pályázati kérelmek támogatásáról szóló levelet október elején kézbesítették a Polgármesteri Hivatalba. Az illetékesek mindkét projektet támogatásra érdemesnek ítélték, az előbbit 220 millió, addig az utóbbit 480 millió forinttal támogatják. 

A teljes zsombói szakaszra a bordányi önkormányzat pályázott, a zákányszéki szakaszra a két önkormányzat külön-külön adott be pályázatot, így a bordányi fejlesztés csak a határútig valósul meg, onnantól a zákányszéki önkormányzat beruházásában épülhet meg az útszakasz. Elsőként a járásközpont felé vezető út mellett indulhat meg a beruházás. A kerékpárút tervei régóta rendelkezésre állnak, az engedélyes terv is megvan, hamarosan kiírják a közbeszerzést. 

A bordányi szakasz hossza 2776 méter. A zsombói átkötő út melletti szakasz tervezése még folyamatban van, a két önkormányzat a megyével kötött szerződést a beruházás megvalósítására, a terveket a megyei önkormányzat készítteti el. A két új szakasz megépítésével Bordány külterületi útjai mellett végig kerékpárút halad majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában