Szegedi hírek

2022.10.31. 20:29

Ösztöndíjjal támogatják a rászorulókat, csütörtök a pályázati határidő

Csütörtök éjfélig pályázhatnak a Bursa Hungarica ösztöndíjra azok a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló diákok, akiknek az állandó lakóhelye Szegeden van.

Jeszenszky Zoltán

Fotó: Sándor Judit

Ketyeg az óra, csütörtök éjfélig pályázhatnak a Bursa Hungarica ösztöndíjra azok a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló diákok, akiknek az állandó lakóhelye Szegeden van. Hátrányos helyzetűnek minősül például az a nappali tagozatos hallgató, aki árva, félárva, szülei elváltak vagy külön élnek, a pályázó vagy a vele egy háztartásban élő személy fogyatékkal él, esetleg tartósan beteg, vagy maga is szülő, azaz gyermeket nevel. A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2023. évi fordulóját a Kulturális és Innovációs Minisztérium hirdette meg, ehhez csatlakozott októberben a város. Az „A” típusra a felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói pályázhatnak a doktori (Phd) képzésben résztvevők kivételével, a „B” típusra pedig az utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások, vagy azok az érettségizettek, akik jövőre kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat. Szegeden 2022-ben 113 hallgató „A” típusú és 3 diák „B” típusú ösztöndíjat nyert el, így hallgatónként 8 ezer, 11 ezer és 13 ezer forintos havi támogatást nyújtott a helyi önkormányzat. A szakminisztérium a város által megállapított összeget hallgatónként, havonta 5 ezer forinttal egészíti ki. A pályázóknak a világhálón elérhető EPER-Bursa rendszerben kell regisztrálniuk, majd az űrlapot kinyomtatva és aláírva kell benyújtaniuk a polgármesteri hivatalban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában