Domaszék

2022.10.08. 20:26

Szüreti nap gyerekprogramokkal

Egy eseményre két esetben lehet nagyon rosszkor érkezni: korán, amikor még nincs semmi, vagy túl későn, amikor már nincs.

Munkatársunktól

Hatodik alkalommal rendezték meg a szüreti napot Domaszéken, amit a gyerek is nagyon élveztek. Fotó: Török János

Ahogy leparkoltunk a domaszéki polgármesteri hivatal előtt, gyanús volt, hogy mindenki szembejön velünk és a polgárőrök is pakolnak. A nagy buliról már lecsúsztunk, de azért még szólt a zene és ami a legfontosabb, bőven voltak még gyerekprogramok, például arcfestés, amelyen remekül szórakoztak a kicsik és nagyok. A településen szombat délelőtt hatodik alkalommal rendeztek szüreti napot.

Tanácstalanságunkat látva az önkormányzat egyik munkatársa sietett a segítségünkre, aki szépen sorban elmondta, miről maradtunk le. A nap zenés ébresztővel és fogatos felvonulással indult, amelyen 11 kocsifogat és 13 hátasló vett részt. A hivatal melletti Köztársaság téren aztán elkezdődtek az események: üstben főtt a lekvár, bográcsban a szüreti ebéd, ami alföldi gulyásleves volt. 

Fotó: Török János
 

Délelőtt az óvodások adtak műsort és volt süteményverseny is. Rendőrségi bemutatót is tartottak, ezt a gyerekek élvezték a legjobban, mert még a rendőrautóba is beszállhattak. Az óvodásokat a csikósok produkciója, majd a szüreti bemutató követte, amikor a látogatók is kipróbálhatták a mesterséget. A különböző hagyományos népi eszközöket is ki lehetett próbálni, még kora délután is két kisfiú morzsolta a kukoricát lelkesen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában