SZTE

2022.10.18. 16:13

Testkultúra sikerek Miskolctól Pécsig

A miskolci, III. Leisure Konferencián a Szegedi Tudományegyetem delegációja, előadásokon mutatta be az elmúlt időszak szegedi testkulturális koncepcióhoz kapcsolódó tudományos eredményeit.

Kiss Anna

fotó illusztráció : DM archív

A megnyitón köszöntőt mondott Fritz Péter, a Szegedi Tudományegyetem Testkultúra Koncepciójának rektori és kancellári megbízottja is, aki az Egészségfejlesztés és táplálkozás szekciót vezette. Az előadásokon nemcsak a rekreációval foglalkozó szakembereknek szóltak, az elhangzott előadásokkal határtudományokat képviselő szakemberek is gazdagíthatták tudásukat. Az egyik legizgalmasabb előadást is szegedi szakemberek mutatták be, „A táplálkozás, mint egészségfejlesztő puzzle” címmel. Szintén a Testkultúra Koncepcióhoz kapcsolódó hír, hogy az SZTE hallgatói óriási sikert értek el a 68. Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóján, amelyen összesítésben az előkelő második helyet érték el. A Pécsen tartott megmérettetésen a versenyzők 2 nap alatt 6 sportágban mérték össze tudásukat: atlétika, úszás, női kézilabda, férfi kosárlabda, mix röplabda és kispályás labdarúgás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában