Tökfaragás Szegeden

2022.10.29. 12:30

Tiszavirág húzta a csíkot a víztoronynál - Fotók

Ismét megrendezték a hagyományos Tök jó napot a szegedi Szent István téren. A szervezők több mint száz dísztökkel is készültek, azokat faraghatják ki az érdeklődők.

Suki Zoltán

Vasárnap is várják a kikapcsolódni vágyó családokat a térre. Fotó: Karnok Csaba

Ismét megrendezték a hagyományos Tök jó napot a Szent István téren. A tér, ahogy szokott, megint megtelt kiállítókkal és különféle vásárosokkal, de a fő program természetesen most is a tökfaragás volt. Azonban már előtte is nagyon sokan összegyűltek, hiszen a Kövér Béla Bábszínház művészei szórakoztatták a gyerekeket. A program látványos része volt a Tiszavirág-csíkhúzás. Ez abból állt, hogy a hatalmas Tiszavirágot formázó báb mögé felsorakoztak a vállalkozó kedvű gyerekek, és körbementek a tér egy részén. Utána pedig jött a töklámpás készítés, Doktor Zoltán ételszobrász, olimpiai- és világbajnoki ezüstérmes mestercukrász vezetésével. A téren eközben a többiek óriás építőkockákkal játszhattak, vagy éppen ugrálóvárazhattak, de volt pónilovaglás, és egy panda macit ábrázoló kisvonat is feltűnt.

Libor Lászlóék már a szombati tökfaragáson is ott voltak, de ők leginkább a víztorony miatt mentek ki a térre. A Szent István téri víztorony ugyanis ezen a hétvégén kedvezményes áron, 500 forintért volt látogatható 11 és 16 óra között.

Vasárnapra marad egyébként a Grimm-Busz Színház és Plasenkó bohóc műsora, akik állandó vendégi a szegedi tökös fesztiválnak

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában