Hobbi és sport

2022.11.03. 10:21

A szabadságot jelenti a deszka

Szél Balázs (gazdaságinformatikus egyetemi hallgató) karácsonyra kapta nővérétől az első gördeszkáját, ami szerelem volt elő látásra.

Arany T. János

Gyakorlás óra után. Szél Balázs azt mondja, deszkásként az Árpád téri kráter az őshazája. Fotó: Török János

Ezt ő mondta így, azt jelenti, hogy gyerekként egyből beleszeretett a deszkázásba. – 2013-ban megépült az Árpád téri kráter, akkor kezdtem el komolyabban foglalkozni vele, addig csak gurulgattam. Azt szoktam mondani, hogy nekem a kráter az őshaza. Kedvező a kialakítása deszkás szempontból is – mondta a 22 éves fiatalember, aki egyik nap késő délután, óra után ment ki a térre gyakorolni egy kicsit. Ekkor készült a kép. Balázs azt mondja, hobbiként, sportként tekint a gördeszkázásra. Eljutott arra a szintre, hogy versenyezhetne is, de számára a deszkázás a szabadságot jelenti és a kötetlenség érzését adja.

Az interneten elérhető információk szerint a gördeszka feltalálásának pontos idejét senki nem ismeri. Valószínű, hogy egy időben több embernek is eszébe jutott az ötlet, hogy deszkákra kerekeket rakjanak, ezért nincs konkrét személy, akihez kötni lehetne a gördeszka felfedezését. Az igény 1950-es évek elejei Kaliforniájából származik, ahol szörfösök kitalálták, hogy kiváló lenne, ha az aszfalton is tudnának szörfözni. A többi meg már történelem.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában