Azt javasolják, hogy a rezsit is vállalja át az önkormányzat

2022.11.15. 15:30

A szikáncsiak is posta nélkül maradtak

A héten már nem nyitott ki a posta Szikáncson, így az ott élőknek most Vásárhelyig kell utazniuk, ha postára akarnak menni. Kedden ott tartott lakossági fórumot Kis Andrea alpolgármester, az MSZP országos elnökségének tagja, a vásárhelyi pártszervezet elnöke.

Kovács Erika

A szikáncsiak szeretnék, ha újra kinyitna a postájuk. Fotó: Kovács Erika

– Szikáncson is sok idős ember él, a többségük nem tudja a csekkeket az internet segítségével befizetni. Innen autóval is legalább 10 perc bejutni Vásárhelyre, nemhogy busszal – mondta az alpolgármester. Hozzátette, aláírást gyűjtenek a szikáncsi posta újranyitásáért.

– A polgármester belemenne a bérleti díj elengedésébe. Én azt mondom, beszéljünk a rezsiköltségek megosztásáról is, legyen ez is egy tárgyalási alap, mert az itt élő emberek semmiképpen nem maradhatnak posta nélkül – hangsúlyozta az alpolgármester.

Benkő Zsolt, Szikáncs önkormányzati képviselője a hivatalos közösségi oldalán posztolt a szikáncsi posta bezárásával kapcsolatban. 

– Több szikáncsi polgárral beszéltem és egyetértettünk, hogy meg kell védenünk a postát, el kell érnünk, hogy az továbbra is működjön. Ezért arra kérem a város vezetőit, hogy üljenek le tárgyalni a Magyar Postával és ajánlják fel, hogy a helyiség bérleti díjának elengedése mellett, a működés további biztosítása érdekében a szikáncsi posta rezsiköltségeit is átvállalják. Települési képviselőként már megkerestem a Magyar Posta Zrt. új elnök-vezérigazgatóját, Balczó Barnabást, annak érdekében, hogy részletesen tájékoztassam a helyzetről és kérjem a segítségét, a szikáncsi postai szolgáltatás biztosítása érdekében – írta Benkő a Facebook-on.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában