Ismét 21 főben határozták meg a létszámot

2022.11.15. 17:57

Az idősotthon lakói nem költöznek

Nem költöznek ideiglenesen Hódmezővásárhelyre a mindszenti idősotthon lakói. A képviselő-testület erről a kedd délutáni rendkívüli ülésen döntött.

Kovács Erika

Fotó : DM archív

Mint ismert, az energiaárak drasztikus emelkedése miatt a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás (HTKT) által fenntartott mindszenti idősek otthona lakóit Hódmezővásárhelyre, a Kovács-Kűry Időskorúak Otthonába költöztették volna a téli időszakra. Az önkormányzat a november 3-i ülésén módosította az alapító okiratot, amelyben az április 30-áig tartó időszakra 1 főben határozták meg a mindszenti idősotthon létszámát, ezt a kistérségi társulás is jóváhagyta. Erre azért volt szükség, hogy az intézmény az átmeneti időre se veszítse el a működési engedélyét.

Az idősek költözése viharokat szült a településen. Lakossági fórumot, élőláncot, tüntetéseket szerveztek. A képviselő-testület most visszavonta a döntését.

– Visszavonjuk a november 3-i határozatunkat, kérjük a HTKT-t, hogy a mindszenti idősotthon férőhelyeinek számát ismét 21 főben határozza meg – tudtuk meg Zsótér Károlytól. Elmondta, a Kapcsolat Központ felmérést végzett az otthonban. A 20 lakó közül csak 2-en vállalták az ideiglenes költözést, 18-an nem írták alá.

– Képviselő-testületünknek az a legfontosabb, hogy az időseknek jó helye legyen és az történjen, amit ők szeretnének. Ebben mindannyian egyetértettünk – mondta a polgármester. Keresik a lehetőséget, hogy egy jövőbeni fenntartót találjanak az otthon üzemeltetésére. Zsótér Károly ez ügyben négy levelet írt alá a napokban, amelyet egyházi, karitatív szervezeteknek küldtek el.

Képalá: Mindszenten egyelőre marad minden változatlan, az önkormányzat most fenntartót keres az idősotthonnak. Fotó: Kovács Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában