Szeged

2022.11.07. 14:01

Botka bosszúja érhette utol Joób Mártont

Több kérdésben is szembe ment az utóbbi időben Joób Márton Botka Lászlóval, akivel frakciótársak is a szegedi közgyűlésben. Vagyis csak voltak, mert az Összefogás Szegedért frakciója hétfőn kizárta Joób Mártont a tagjai közül.

Suki Zoltán

Kicsinyes bosszút állhattak a "botkista" képviselők. Fotó: Török János

„Joób Mártont elsőrendű vádlottként, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség. A vád szerint az ő vezetésével 271 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a magyar költségvetésnek” – ezzel kezdte tegnap lapunknak küldött közleményét Avramov András, a városi közgyűlés Összefogás Szegedért frakciójának vezetője. Ennek a frakciónak a tagja Botka László polgármester is, akivel együtt úgy döntöttek, hogy kizárják a soraikból Joób Mártont, aki egyébként évekig Botka László bizalmasa volt.

Avramov András levelében és Botka László döntésében leginkább az a furcsa, hogy egy hónapokkal ezelőtti ügyet ráncigáltak elő, hiszen Joób Márton ellen már az év elején, februárban vádat emeltek. Akkoriban azonban, sőt azóta sem határolódott el emiatt az egykori élsportolótól a polgármester. Most azonban elszakadhatott Botkánál a cérna. Először az önkormányzati újságban jelent meg egy, a közleménnyel gyakorlatilag megegyező cikk a hétvégén, hétfőn pedig már a kizárásról érkezett a közlemény.

Furcsa módon mindez csak azok után történt meg, hogy Joób Márton az utóbbi időszakban többször is szembe ment a polgármesterrel.

Joób Márton a legutóbb azt kérte a városvezetéstől, hogy ne zárják be a Mars téri piacot karácsony előtt. Nem kímélte Rácz Attila piacigazgatót sem. Szerinte az elmúlt években Rácz ügyvezetése alatt számos átgondolatlan intézkedés történt a kereskedőkkel, illetve a piacot használó szegediekkel szemben. Joób Márton korábban pedig meglehetősen éles és személyeskedő vitába keveredett a polgármesterrel. Joób szerint a Szegedi Sport és Fürdők Kft. alulteljesít, az Anna fürdő botrányos, éves szinten százmilliós hiánnyal küzd, a cég vezetője, Pappné Nagy Katalin pedig alkalmatlan a feladatának ellátására.

Botkánál itt telhetett be a pohár, és úgy döntött, hogy megválik korábbi szövetségesétől. Joób Márton még a héten, sajtótájékoztatón reagál a történtekre.
 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában