Idősbarát Önkormányzat

2022.11.02. 10:00

Elektromos biciklikkel gurulnak az idősellátók Szatymazon

Könnyebb dolguk lesz mostantól a szatymazi idősellátásban dolgozóknak. A település két elektromos-rásegítésű kerékpárt vásárolt nekik, amellyen könnyebben eljuthatnak a segítségre szorulókhoz. A kerékpárokat az Idősbarát Önkormányzat Díjjal járó pénzből vásárolták.

Suki Zoltán

Zónai Antal igazgatási ügyintéző a rásegítéses e-biciklikkel. Fotó: Dankó Pista Művelődési Ház

Számtalan lehetőséggel segíti az időseket a szatymazi önkormányzat, de most azok kaptak segítséget, akik az idősebb generációval foglalkoznak napi szinten. A település kettő elektromos-rásegítésű biciklit vásárolt az idősellátásban dolgozóknak, akik így lényegesen könnyebben eljutnak majd az úti céljukhoz, mint egy hagyományos kerékpárral. A modern járműveket a hagyományos, évente megrendezett időseknek szóló rendezvényen adták át a múlt hétvégén a szatymazi faluházban.

A bicikliket a település abból a pénzből vásárolta meg, amely még a tavaly elnyert Idősbarát Önkormányzat Díjjal járt. A kerékpárokon kívül az ezzel járó összeget az idősek ellátását, életminőségét javító beruházásokra fordították. Egyebek mellett gyógytornát és kifejezetten időseknek kifejlesztett táncos foglalkozásokat finanszíroztak belőle.

Az Idősbarát Önkormányzat Díjra 2004 óta azok az önkormányzatok pályázhatnak, amelyek a törvényben előírt kötelező feladataiknál példamutatóan többet tesznek az idősekért. A bírálóbizottság legutóbb kiemelt súllyal vette figyelembe, hogy a településvezetés a pandémia időszakában milyen intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy az idősek egészségét, fizikai biztonságát és lelki egyensúlyának megőrzését támogassák. Az önkormányzatok bemutathatták mindazon kezdeményezéseiket, amelyekkel az idős lakosságot segítették a kialakult járványhelyzetben. Például, ha a rendelkezésre álló humánerőforrás-kapacitás fejlesztésével, célzott mozgósításával hozzájárultak a mindennapi élethez szükséges élelmiszerek, gyógyszerek beszerzéséhez, vagy támogatták az időskorúakat kapcsolataik fenntartásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában