Szegedi hírek

2022.11.17. 12:20

Szegedi igazgatóságát is korszerűsíti a katasztrófavédelem

Huszonegy ingatlanját korszerűsíti a katasztrófavédelem.

Delmagyar.hu

Fotó: Katasztrófavédelem

A KEHOP-5.2.2-16-2017-00113 – Katasztrófavédelmi ingatlanok épületenergetikai beruházásai elnevezésű európai uniós projekt keretében csaknem 8 milliárd 204 millió forintból korszerűsíti a szervezet az épületek energetikai rendszerét - köztük a szegedi parancsnokságét is. Ez a legtöbb épület esetén a hőszigetelést, a napelemrendszer kialakítását, valamint a nyílászárók cseréjét jelenti. A projekt a BMSK Sport és Közhasznú Nonprofit Kft. és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság konzorciumában jött létre.

huszonegy épület felújítási programját Bölcskei István, a BMSK Sport NKFT. ügyvezető-helyettese ismertette Szolnokon, aki elmondta azt is, hogy a fejlesztés révén a katasztrófavédelem annyi energiát takarít meg, mint amennyi energia nyolcszáz családi ház szükségletét fedezné, és ugyancsak nyolcszáz családi ház károsanyag-kibocsátásával megegyező mennyiséggel csökken a felújított ingatlanok károsanyag-kibocsátása. A projekt hosszú távú célja a fosszilis energiaforrások használatának csökkentése, a megújuló energiaforrások felhasználási mértékének növelése, a környezeti terhelés csökkentése, a környezeti szempontok érvényesítése, valamint a környezeti tudat formálása.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában