Ösztöndíjat is nyerhetnek a legjobbak

2022.11.13. 20:00

TDK pályázatokat vár a mezőgazdasági kar

Tábori Szilvia

Kutatni, írni és előadni is tanít a mezőgazdasági kar TDK pályázata. Fotó: SZTE

Idén is megtartja Tudományos Diákköri Konferenciáját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara; középiskolások és egyetemisták pályamunkáit is várják. Mikó Edit, a kar dékánja a tehetséggondozás fontosságát, illetve azt hangsúlyozta, hogy a TDK különleges színfolt oktatók és diákok közös munkájában. Hupuczi Júlia, a Tudományos Diákköri Tanács elnöke elmondta: a középiskolásokat szeretnék arra biztatni, hogy az agráriummal kapcsolatos kedvenc témáik egyikével vegyenek részt a versenyen. Különösen, hogy 2024-től az első helyezésért 50, a második helyezésért 40, a harmadik helyezésért 30, a részvételért 20 intézményi többletpontot kaphatnak a felvételi eljárásban, ha a vásárhelyi mezőgazdasági karra jelentkeznek. Az idén elnyert pontok később ugyanúgy érvényesíthetők felvételin. 

További értékes ösztöndíjakat is elnyerhetnek a középiskolások: az első három helyezett sikeres felvételi esetén ösztöndíjat nyer; az első 100 ezer, a rangsorban a második 75 ezer, a harmadik pedig 50 ezer forintot kap ajándékba már a kar hallgatójaként. Február 6-ig várják a jelentkezéseket. 

Hasonlóan értékes nyereményekkel várják a TDK pályázatokat benyújtó egyetemistákat. Az SZTE Mezőgazdasági Kar hallgatói a sikeres TDK szerepléssel mentesülnek a szakdolgozat védése alól. Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián résztvevő hallgatók az SZTE Mezőgazdasági Kar szakirányú továbbképzésein tandíjmentességet nyerhetnek a képzés utolsó félévére. 


 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában