Bordány

2022.12.29. 10:59

A rászorultak támogatásáról is döntöttek

A rászorultak támogatásáról és egy új homlokrakodó beszerzéséről is döntöttek az év végi testületi ülésen Bordányban.

Arany T. János

Bordány önkormányzata a közelmúltban tartotta idei utolsó ülését, ahol összesen tizenegy napirendi pontot tárgyaltak. Fotó: Bordányi önkormányzat

Bordány önkormányzata a közelmúltban tartotta idei utolsó ülését, ahol összesen tizenegy napirendi pontot tárgyaltak. Az év utolsó ülésének legfontosabb döntése a csatornafejlesztés kivitelezőjének kiválasztása volt. A képviselő-testület a tíz ajánlattevő közül a legkedvezőbb ajánlatot tevő Harmath és Társai Kft-t választották ki. A vállalkozó 121,5 millió forintért vállalta beruházás megvalósítását. A legfontosabb történések között említette meg Tanács Gábor polgármester a TOP Plusz pályázatban elnyert 236 millió forintot az önkormányzati, Vadgesztenye Étterem felújítására. Döntés született a települési ár- és díjtételek felülvizsgálatáról is, amely szerint az infláció mértékével emelték a rendeletben foglalt díjakat a képviselők. Tárgyalták a jövő évi közfoglalkoztatási  programot. Az elfogadott dokumentum szerint 2023-ban 5 embert foglalkoztatnak ebben a formában.

A képviselők a szociális tűzifa program lebonyolításának segítése érdekében, a farönkök hatalmas mérete miatt döntöttek egy traktorhoz szerelhető homlokrakodó megvásárlásáról is. 

A képviselő-testület a tavalyi évhez hasonlóan az idén is döntött rendkívüli települési támogatásokról. A települési lakhatási támogatásra jogosultak részére a decemberi támogatás összegével megegyező, egyhavi támogatási összeg, a november havi pénzbeli támogatásban részesülő rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek részére 6000 forint/fő, míg a szociális rászorultság alapján 2022. évben pénzbeli, természetbeni rendkívüli települési támogatásban részesülők számára 5000 forint/fő összegű élelmiszer-utalvány odaítéléséről döntöttek. A képviselők legközelebb februárban üléseznek majd, amikor többek között a 2023. évi költségvetést tárgyalják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában