Makó

2022.12.21. 13:00

Tűzifát oszt az Angyalsóhaj Alapítvány - Galéria

Az Angyalsóhaj Alapítvány karácsony előtt már sok esztendeje igyekszik segíteni a rászoruló családoknak.

Szabó Imre

A fát teherautó viszi ki az érintett családokhoz. Fotó: Szabó Imre

– Vettünk már fát, de nagy segítség az, amit most hozzá kaptunk – mondta Bader Csabáné a Wesselényi utcában, akihez szerdán délelőtt vitt tüzelőt az Angyalsóhaj Alapítvány. Hozzátette, hárman laknak a házban és egyetlen kandallóval igyekeznek felfűteni; egy télen nagyjából húsz mázsa tűzifára van szükségük. A felaprított fát a kapun betolató teherautóról döntötték az udvarra. 

Az Angyalsóhaj Alapítvány karácsony előtt már sok esztendeje igyekszik segíteni az otthon melegét megteremteni a rászoruló családoknak.  Idén – ugyancsak a korábbi évekhez hasonlóan – élelmiszercsomagokat és ajándékokat is osztottak. A tűzifát most is a svájci tulajdonú üzem, a Givaudan nagylelkű, 2,5 millió forintos felajánlásának köszönhetően tudják biztosítani összesen 50 családnak, mindegyik 5 mázsát kap – mondta el Varga Márta, az alapítvány kommunikációért felelős kuratóriumi tagja. A fát ezekben a napokban viszik házhoz az érintetteknek, a kiszállítás szerdán kezdődött.

Farkas Éva Erzsébet polgármester, az alapítvány fővédnöke az első szállítmányok megérkezése kapcsán méltatta a Givaudan társadalmi felelősségvállalását: civil szervezeteket, sportegyesületeket szponzoráltak, menekülteket segítettek, a pedagógusok jutalmazását támogatták az év folyamán. Nekik és minden más vállalkozásnak, magánszemélynek köszönetet mondott segítő hozzáállásukért. A mostani faosztás kapcsán pedig azt mondta el, azok részesülnek belőle, akik az utóbbi időben a polgármesteri hivatal hatósági osztályán vagy a polgármesteri, illetve a képviselői fogadóórák valamelyikén segítséget kértek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában