A polgármester bizakodva tekint a jövőbe

2023.01.25. 19:30

A csendes építkezés éve volt 2022 Üllésen

Számos fejlesztést megvalósítottak Üllésen 2022-ben. A munka idén folytatódik, több nyertes pályázatuk is van: többek között megújul a falu főtere és kerékpárutak is épülnek.

Munkatársunktól

Nagy Attila Gyula polgármester: Üllés halad tovább a fejlődés útján, idén a főteret újítják föl és folyik az ipari terület fejlesztése is. Archív fotó: Kuklis István

– A csendes építkezés éve volt 2022 Üllésen – foglalta össze röviden Nagy Attila Gyula polgármester. – Nyilván van mögöttünk egy országgyűlési választás, amit mi nagyon vártunk. Ez felfokozott hangulatot okozott, de viszonylag nyugodtan lezajlottak a választások és így szépen ütemesen haladhatott tovább településünk a fejlődés útján. Sokat aszfaltoztunk, ami jó dolog egy település életében, hiszen az egyik legdrágább építkezés az útépítés. A Radványi utcát és a Határ utat több mint 2 kilométer hosszan leaszfaltoztunk és szélesítettük. Ez nagy adósságunk volt a település lakóinak részére. Emellett rengeteg nagy pályázatot készítettünk elő, amit idén, illetve jövőre folytatunk – magyarázta a polgármester.

Ezek közül kiemelte Üllés központi tere, a Szabadság tér teljes rekonstrukcióját, amit nem csak előkészítettek, hanem már pénzt is nyert is a pályázatuk. A terveket még most véglegesítik, a munkaasztalon dolgoznak rajta. – Erre nyertünk 250 millió forintot. Ez a beruházás ebben az évben és a jövő évben is ad majd nekünk munkát. Emellett folytatjuk a kerékpárutak fejlesztését is. A már meglévő, Üllést az erdei iskoláig tartó szakaszt hosszabbítjuk meg egészen Bács-Kiskun vármegye határáig, ami régi vágya az üllésieknek. Illetve Forráskutat és Üllést is összekötjük egy kerékpárúttal, amire szintén megnyertük a pályázatot. Ez is előkészület alatt áll, és ez is egy régi adósságunk – fejtette ki.

A polgármester hangsúlyozta, hogy természetesen a közösségi élet sem áll meg. Mint mondta, a rendezvényeknek, a közösségi életnek nem tett jót az elhúzódó koronavírus-járvány és a gazdasági válság sem. – De mindezektől függetlenül úgy néz ki, hogy ebben az évben több közösségi rendezvényt is meg tudunk valósítani – tette hozzá. A jövőbe tekintve Nagy Attila Gyula elmondta, haladnak tovább a kijelölt úton, most azt vizsgálják, hogyan lehet bővíteni az ipari területet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában