A beruházások időben túlmutatnak egy éven, térben pedig a településen

2023.01.06. 14:00

A visszaigazolások éve volt 2022 Mórahalmon

Mórahalom olyan beruházásokat kezdett el és folytatott 2022-ben, amelyek túlmutatnak egy éven. Többek között erről is beszélt Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere évértékelőjében.

Munkatársunktól

20230105 Mórahalom Nógrádi Zoltán A város alkalmazkodóképességét szeretné megőrizni a jövőben is Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere, aki évértékelőjében a visszaigazolások évének nevezte 2022-őt. Fotó: Török Jánospolgármester fotó: Török János TJ Délmagyarország

Fotó: Török János

– 30 éve gondolkodom a Mórahalom jelenéről és jövőjéről. A város világos vízióval rendelkezett mindvégig az elmúlt évtizedekben arra vonatkozólag, hogy honnan indult és hova szeretne eljutni. A váratlan helyzetek esetében nekünk annyi volt a dolgunk, hogy ne torpanjunk meg az úton. A város lendületben van és lendületben tartjuk – kezdte lendületes évértékelőjét Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere. 

Nográdi Zoltán polgármester fotó: Török János

Kifejtette, olyan beruházásokba fogtak, amelyek időben túlmutatnak egy éven, térben pedig a településen. A város történetének egyik legnagyobb beruházása a 150 fős kollégium megépítése. Ezt Nógrádi a vajdasági városkapu szerephez kapcsolódó fejlesztésnek nevezte. – Ez egy olyan intézmény Tóth János szakképző mellett, amelynek legfontosabb feladata a határtérségben megtartani a fiatalokat. A másik ami időben mutat túl a tavalyi éven a dekarbonizációs projektünk, aminek lényege, hogy megújuló energiákra alapozva, hogyan lehet egy város város életét úgy megszervezni, hogy abból teljesen kiiktathassuk a fosszilis energiaforrásokat. Ennek eredményeként januárban az utolsó gázkazánt is kiszereljük a város intézményeiből. Ez óriási eredmény, főleg úgy, hogy amikor elkezdtük még szó sem volt energiaválságról – magyarázta.

Az energia mellett a víz fontosságáról szólva elhangzott, Mórahalom 15 éve dolgozik a vízpótláson. – Itt van már a Tisza vize a Homokhátság tetején, karnyújtásnyira tőlünk. Ha a beruházás befejeződik, több ezer hektár öntöző terület vízellátása válik megoldhatóvá – tette hozzá.

Nógrádi szerint az elmúlt év a visszaigazolások éve volt Mórahalmon. A Magyar Bankszövetség felmérésén a legélhetőbb járások Budapest által vezetett listáján újonnan bekerült az első tízbe Mórahalom és megyénkből Mórahalom lett az egyik legbiztonságosabb település az országban. Szakmai szervezetek által végzett felmérések alapján kimagasló értékelést ért el a város a gyógyfürdőjével, szállodáival és az ipari parkjával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában