A bordányi iskolában gyűjtik a használt ruhát

2023.01.23. 12:15

Idén is megszervezik a sulizsák programot

A ruhák, cipők és a lakástextilek bezsákolva február 14-ig, tanítási napokon vihetők be az iskolába.

Munkatársunktól

Nem az első alkalommal gyűjtik a használt ruhát az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Archív fotó: Kuklis István

A bordányi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szülői Munkaközössége az intézménnyel közösen, harmadik alkalommal szervezi meg a használt ruha gyűjtést. A ruhák, cipők és a lakástextilek bezsákolva február 14-ig, tanítási napokon vihetők be az iskolába. Amit elfogadnak: női, férfi és gyerek ruhadarabok, összepárosított cipők, kézitáskák, sapkák, kalapok, sálak, fehérnemű, zokni, lepedő, ágynemű, függöny, törölköző, plüssök. A Sulizsák Kft. maximum 50-60 literes, vagy 10 kilogrammos zsákokat fogad el.

Az összegyűjtött textilt újrahasznosítják az építőiparban, az autóiparban párnázóanyagként, a termelőiparban törlőruhaként, a textilszálakból fonal vagy szigetelőanyag készül. Kálmán Kamilla, a szülői munkaközösség elnöke elmondta, ez remek alkalom a szelektálásra és kiváló lehetőség a környezettudatos nevelésre. – Bízunk benne, hogy ismét sokan élnek a lehetőséggel, ezzel is hozzájárulva az újrahasznosításhoz és jó példát mutatva a gyerekeknek, amivel elérhetjük, hogy a jövő generációjának ezek az apró szokások már természetesek lesznek és beépülnek a hétköznapjaikba – tette hozzá. A gyűjtésből befolyt összeg ez alkalommal is a Bordány Ifjúságáért Alapítvány számlájára érkezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában