Minden rendezvényét megtartotta tavaly Forráskút

2023.01.24. 16:40

Nem várt kihívásokat jelentett 2022

Nem nevezte könnyűnek a 2022-es évet évértékelőjében Fodor Imre, Forráskút polgármestere, de annak örül, hogy minden rendezvényt meg tudtak tartani tavaly, mert ezeken erősödik az az összetartozás érzése, amely a falu közösségét közelebb hozza egymáshoz.

Munkatársunktól

A nehézségek ellenére történtek örömteli események, voltak boldog pillanatok, megvalósultak beruházások, és fejlődött a település – mondta Fodor Imre, Forráskút polgármestere. Archív fotó: Kuklis István

– Az esztendő első hónapjaiban a rendezvények szervezésére, a közösségi létre rányomta a bélyegét a koronavírus-járvány. Kitört egy háború, szembesültünk a rendkívüli szárazság okozta nehézségekkel, de az energiahiány fenyegetése, valamint az elszabaduló árak is okoztak nehézségeket, amin úrrá kellett lenni. Mindez a családok és az önkormányzatok számára nem várt kihívásokat jelentett. Működőképességünk biztosítása vált a legfontosabbá számunkra – kezdte Forráskút 2022-es évének értékelését Fodor Imre polgármester. 

Mindezek ellenére, mint mondta, mégis fel tudtak mutatni valamit, történtek örömteli események, voltak boldog pillanatok, megvalósultak beruházások, és fejlődött a település. 

– Az összes rendezvényünket meg tudtuk tartani, sőt a Vállalkozók Estjével egy új rendezvény is útjára indult. Örömteli pillanatokat szerzett minden forráskútinak, hogy Ádám Martin válogatott labdarúgó lett és Magyarországot, ezen belül Forráskutat képviseli világversenyeken. Sikerült új helyszínt avatnunk, ami a Kemencés Piac nevet kapta. Korszerűsödött a település műszaki infrastruktúrája, több utcában felújítottuk a csapadékvíz-elvezető rendszert. Sikerült két utcában az aszfaltburkolatot felújítani: ide sorolható az Iskola előtti gyalogátkelőhely kialakítása. 

A dűlőutak karbantartásának érdekében vásároltunk egy tárcsás ágvágót. Az energiahatékonyság jegyében a polgármesteri hivatal épületének fűtését modernizáltuk, mely az eddigi drága földgáz helyett az olcsóbb elektromos árammal működik – sorolta a polgármester.

– De volt itt báránysütőverseny, veterán járművek felvonulása, falunap, lovasnap, szüreti mulatság, színház, bálak, az év végét az adventi vásárokkal zártuk, amiknek a látogatottsága most is indokolta, hogy ezeket meg kell szervezni. Örülök, hogy létrejöhettek a rendezvényeink, ahol erősödik az az összetartozás érzése, amely a falu közösségét közelebb hozza egymáshoz, erősíti azt és segít feledni a mindennapok nehézségeit – tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában