Holnap végre dönthetnek a Szeviép-perben

delmagyar.hu

Fotó: Czinege Melinda

Hétfőn ismét hozhatnak egy ítéletet a már több mint tíz éve húzódó Szeviép-ügyben, ezúttal a Debreceni Törvényszéken. A két korábbi tárgyaláson már elhangzottak a perbeszédek, és a vádlottak is beszéltek az utolsó szó jogán. Azt azonban, hogy hogy dönt ma a Debreceni Törvényszék, és akkor véglegesen pont kerül-e az ügy végére, megtippelni sem lehet. Az időmúlást, vagyis azt, hogy gyakorlatilag több mint tíz éve nem hoztak jogerős ítéletet, biztosan figyelembe veszi a törvényszék. De a bíróság az ellen sem mehet el nyilvánvalóan, hogy egy nagyon komoly gazdasági bűncselekményről van szó.

Körülbelül 500 hitelező nyújtotta be az igényét, összesen hatmilliárd forint feletti összegre, és csődbűncselekmény gyanújával nyomozás indult. Végül 2015-ben vádat emeltek a három cégvezető ellen. Az első fokon eljáró Szegedi Járásbíróság még úgy döntött, hogy börtönbe kell vonulniuk jelentős mértékű tényleges va­­gyoncsökkenést eredményező csődbűntett miatt. Az elsőrendű vádlottat öt év két hónap fogház, a másodrendű vádlottat hat év börtön, a harmadrendű vádlottat pedig öt év két hónap börtönbüntetésre ítélték. Azután másodfokon felmentették őket, és hosszú jogi huzavona után a Debreceni Törvényszéket jelölte ki végzésével a Kúria, az ügy másodfokú eljárásának újratárgyalására.

 

Címkék#Szeviép

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában