Szegedi hírek

2023.02.13. 17:34

Közös séta a rák megelőzéséért - Galéria

K. A. R.

A daganatos betegségek megelőzésére hívták fel a figyelmet. Fotó: Török János

Ismerd fel időben! – ezzel a címmel tart a héten több programból álló kampányt a Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Magyar Rákellenes Liga négy városban, köztük Szegeden is. A Rákellenes Világnap alkalmából útjára indított akció részeként hétfőn délután négy órakor közös sétát tartottak vármegyeszékhelyünkön is. A menet a Dóm térről indult és a Kárász utcán át vonult.

Ignácz Máté szervező lapunknak elmondta, mind a négy városban, tehát Budapesten, Szegeden, Pécsen és Debrecenben egyszerre sétáltak demonstratív jelleggel. A céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet a rák megelőzésére és a szűrővizsgálatokon való részvétel fontosságára.

Közölte, szűrések is lesznek a héten Szegeden, ahol a Dóm téren várják majd az érdeklődőket a Nemzeti Népegészségügyi Központ szűrőbuszai szerdán 10 és 16 óra között. Megjegyezte, a vizsgálatok ingyenesek, előzetes regisztráció sem szükséges azokhoz. Elárulta, ezek olyan fájdalommentes, gyorsan elvégezhető vizsgálatok lesznek, amelyek segítségével kiderül, hogy van-e valakinél kialakulóban daganatos betegség. Amennyiben valakinél találnak erre utaló jelet, információt nyújtanak számára abban, hogy hova fordulhat segítségért.

Továbbá kedden is lesz rákkal kapcsolatos esemény Szegeden. A TIK kiállítóterében 18 órától Barabás Katalin egyetemi docens tart előadást a rossz hír közlése kapcsán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában